PDA

View Full Version : changing qm2000 ip adress



michelrietveld
09-20-2011, 23:18
Hi, just moved from ISP and have to change my network ip adressess including the one in the qm2000, how do i do this?

Michel

Jem
09-20-2011, 23:35
Go to the LD2000 directory on your hard drive, look in the network folder, there's a file called 'QM2000net_config'. Double click on that and all will be revealed ;)

Jem

michelrietveld
09-20-2011, 23:45
Thanks !

I was looking in the main folder and finaly found it in "C:\LD2000\Network"

Michel

flecom
09-21-2011, 00:12
not all of them will allow you to change your IP... some are hard coded to 192.168.1.xxx with xxx being the last 3 digits of your serial number

michelrietveld
09-21-2011, 03:01
i know it is set to the serial number by default, i have to change the third number from 1 to 178 in order to make it work with my new internal network range, will try later today if it is changeable, if not, and i cannot change my internall adressess from the isp provided router i would have to configure my notebook to work on lan with the .1. and on wifi with the .178. range.

Michel

allthatwhichis
09-21-2011, 03:24
All QM2000s have a hardcoded default IP address using the 192.168.1.xxx scheme but should have no problems being changed using the app Jem suggested, QM2000NET_Config.exe, in the \LD2000\Network directory. I just checked mine and it is currently set to 192.168.0.1... :s

Francesco
09-21-2011, 03:34
i know it is set to the serial number by default, i have to change the third number from 1 to 178 in order to make it work with my new internal network range, will try later today if it is changeable, if not, and i cannot change my internall adressess from the isp provided router i would have to configure my notebook to work on lan with the .1. and on wifi with the .178. range.

Michel

If you can't change the IP address with the program suggested above you will need a firmware update on your QM2000 board.
Let me know when you have problems and I can update the firmware for you.

michelrietveld
09-21-2011, 04:40
Thanks in advance Francesco, i'll check it out this evening.

Michel

michelrietveld
09-21-2011, 22:52
Hi, thanks for the help, i reconfigured the qm's ip adress.

Michel