Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: i fooking hate lasers...

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    8,647

    Default i fooking hate lasers...

    installed my dual 445 into my projector, doubled checked all connections etc

    turn it on with no modulation signal and i got a faint light as expected from the 445's. went to get another psu so i could add 5v to the modulation came back and the 445 was dead.

    taken it out and seems both diodes are completely dead no light whatsoever.

    just what you need when you have a gig saturday and no spare diodes.

    Eat Sleep Lase Repeat

  2. #2
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Scotland
    Posts
    1,408

    Default

    ahhh come join the IM A TWAT CLUB

    my tale of woes from last weekend , dual blue 445nm

    "
    Im a twat

    I picked up a power supply , keen to see some blue
    ..it was 12v , 2000ma , perfect i thought for the dual !

    Saw some blue light for a second , then nothing :-(

    Tried to figure out what went wrong grrrr

    then i spotted ........arrrgghhhh

    IT WAS AC-AC ...ooops

    "


    Then a set of galvos next day went , POP , smoke , bang

    Whats that £400-£500 equipmnt went pop in a weekend

    PHEW !!!!!!


    DOUBLE PHEW !!!!!!
    In the beginning there was none. Then came the light - #1 UKLEM - 2007
    BUY UK LEGAL LASER POINTER :: NEW - Blue 460nm Laser Pointers

  3. #3
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Athens, Greece
    Posts
    1,931

    Default

    any idea what caused this andy?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    8,647

    Default

    lasers are ghay paul!

    not a clue thats the annoying thing, i just cant work it out
    Eat Sleep Lase Repeat

  5. #5
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    3,586

    Default

    how the hell did you kill 445 diodes? thats no small task... I smoked one (literally, smoke came out of it) and it still worked after

  6. #6
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    west sussex uk
    Posts
    2,279

    Default lasers

    lasers= good , snow = ghay
    When God said “Let there be light” he surely must have meant perfectly coherent light.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    8,647

    Default

    Quote Originally Posted by flecom View Post
    how the hell did you kill 445 diodes? thats no small task... I smoked one (literally, smoke came out of it) and it still worked after
    i just dont know, im sitting in front of my projector trying to work it out.

    there was 12v going in but no modulation signal, so they were out putting like 5mw each. came back to em and they were dead.

    checked voltage and its 100% 12v.

    im using a die4laser driver and lasorbs, so what ever happened went straight through em
    Eat Sleep Lase Repeat

  8. #8
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    3,586

    Default

    are you using a proper power supply or an AC adapter?

  9. #9
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Essex, UK
    Posts
    8,647

    Default

    atx supply, that is powering my 1watt green as well
    Eat Sleep Lase Repeat

  10. #10
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    west sussex uk
    Posts
    2,279

    Default die4drive

    hey andy you might of killed the die4drives
    i had somthing simalar nearly happen to me but i was watching it
    and pulled the plug, i did not think the drivers liked 12v ?
    and certainly when not being asked to do anything i found the output fet
    got super hot ,not so bad at 9v but it still likes the modulation connected to a dac or pulled low to keep it happy.
    just my findings from past use, no probs with red drivers though, just the blue ones
    When God said “Let there be light” he surely must have meant perfectly coherent light.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •