Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: wireless ilda (pangolin)

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    chesterfield uk
    Posts
    466

    Laser Warning wireless ilda (pangolin)

    hi all

    not been on here in so long so thought id say hello everyone again iv recently started doing much larger laser shows than i used to do.

    i have 3 fb3's and only used to use 1 or at most 2 as i was doing small parties and didnt see the need. iv recently extended the amount of lasers i have and increased all the powers of them. i now have 6 laser projectors.

    the other day i did a laser show using 4 of my blue lasers and 1 green. i didnt want them all doing the same so setup the centre green and 2 blues on one controller and two more blues on another controller.

    i setup at the back of the large theatre room in the A/V box. this required a huge amount of wiring to get from the back to the front for both boxes (i wanted all 3 boxes but needed extra cableing)

    im just wondering how people do huge scale laser shows where there are 20 lasers and the lighting box is miles away from the stage?

    is it done wirelessly or with a massive amount of cableing and time and effort? if its the latter i will invest in more cableing and fb3

    here are a couple of you tube videos of the event posted by other people at the event

    http://www.youtube.com/watch?v=EO5aQYEXr_0
    http://www.youtube.com/watch?v=y_nB3VnLbN0
    http://www.youtube.com/watch?v=KKZnB...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=c2vFW...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=QWnC1...eature=related


    this is one i took, the lighting engineer was ferry corstons own and he was absolutly useless. strobing all the time :@

    http://www.youtube.com/watch?v=o3lFQ...eature=related
    2 x 10w full colour laser systems
    2 x 4w full colour laser systems
    2 x 3w full colour laser systems
    1 450mw pinkem rgb 30k scanner
    2 x 1 watt green laser
    4 x 1 watt blue 445nm laser systems
    3 watt rgb .

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Netherlands
    Posts
    3,280

    Default

    Qm2000.net off course
    They connect the QM2000.nets to a wireless router
    The pc from a distance connects to that network

    Oh and oliverst14 my advice is to hide your email on a public forum, you never know who will spam your email.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    2,841

    Default

    Pipe it all down Cat5...
    That's what we did when we were there. Worked a treat.
    - There is no such word as "can't" -
    - 60% of the time it works every time -

  4. #4
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    164

    Default

    and its already installed in the patch bay!!

    proper job briggs

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    2,841

    Default

    Quote Originally Posted by aclasers View Post
    and its already installed in the patch bay!!

    proper job briggs
    Oh aye
    (x2 I recall??)
    - There is no such word as "can't" -
    - 60% of the time it works every time -

  6. #6
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    164

    Default

    i, shame that fooking 8 bottles of co2 didnt go down the cat 5 !!!

  7. #7
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    164

    Default

    http://www.youtube.com/watch?v=9PNLw...eature=related

    just looked it up on youtube, good venue, talking of the strobes, they went mental with them on our gig, and that huge video wall that filled the stage and blinded every body, took some power to get over it!

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Nottingham, UK
    Posts
    2,841

    Default

    Quote Originally Posted by aclasers View Post
    i, shame that fooking 8 bottles of co2 didnt go down the cat 5 !!!
    - There is no such word as "can't" -
    - 60% of the time it works every time -

  9. #9
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    chesterfield uk
    Posts
    466

    Default Qm.nets

    Let's say I was to get 3 x qm.nets which will cost a fair bit but would I need an individual wireless network for each or can I run them all on one wireless network? Also would I need a different version of live pro as I have the fb3 USB version at the moment?
    2 x 10w full colour laser systems
    2 x 4w full colour laser systems
    2 x 3w full colour laser systems
    1 450mw pinkem rgb 30k scanner
    2 x 1 watt green laser
    4 x 1 watt blue 445nm laser systems
    3 watt rgb .

  10. #10
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    164

    Default

    you just need one cat 5 and put a switch on stage with the .nets, and yes, live pro is not the same,

    gonna cost some to get that setup

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •