Results 1 to 6 of 6

Thread: LASER IQ-part 2 keys to quizzes- discussion about questions etc

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Churchill(hour S from Houston)
    Posts
    1,343

    Default LASER IQ-part 2 keys to quizzes- discussion about questions etc

    I saw a need to run this thread with discussions on some questions and our own key to the answers and not many give those w/o registering.
    so PLZ

    ANSWERS IN THIS THREAD -

    new quizzes in the the other thread if you find any- Test Laser IQ- I have several more ready to post

    here:

    http://www.photonlexicon.com/forums/...aser-safety-IQ
    ++++++++++++++++++++++

    I reposted the quiz to may this easier to understand- but once in each thread is plenty IMO.

    LaserQuiz #`1 ( out of thousands)

    here a pretty good one-- i had to think a bit on 3 or 4- i predict I will have missed 2- 3 or less.

    NOTE: In this and some other quizzes they may NOT have the choices marked A-B-C-D so if these are not there just consider A to be th top answer and D the last/bottom one listed.


    Newest quiz I am calling it LQ#1 no answers given-w/o registering.

    link
    http://www.quibblo.com/quiz/ewm2__N/...ty-instruction

    *************** 15 Qs use A-B-C or D for your choice- do not post this entire quiz at the Part2 thread unless its not there.
    the quiz--

    --good luck--
    ************************************************** ****************************
    Which range of the wavelength is commonly called ‘visible light’?

    A.400‐700 nm
    B.200‐400 nm
    C.700‐1000 nm
    D.1000‐2000 nm
    2
    What determines the wavelength output of a laser

    excitation mechanism
    gain medium
    transmissive mirror
    high reflectance mirror
    3
    When viewing a laser beam, which of the following case is the least dangerous ?

    direct viewing of primary beam
    intrabeam viewing of a specularly reflected (secondary) beam from flat surface
    extended viewing of a diffused beam
    intrabeam viewing of a specularly reflected (secondary) beam from curved surface
    4
    What kind of damage can Class 4 laser cause

    vision impairment
    skin burn
    ignite flammables
    all of the above
    5
    Which of the following is not a result of laser induced skin damage

    burns
    skin carcinogenesis
    blistering and aging
    D.allergic reaction
    6
    What is not a safety precaution in a laser laboratory?

    work area should be as bright as possible
    stray beam should always be aligned to leave the room
    laser should not be at eye level
    specular reflections should be minimized
    7
    What is not a necessary precaution for the laser operator?

    remove all exposed jewelry from body
    always wear protective goggles
    do not bend down so that eye level is with the beam
    wear ear protection against loud sound
    8
    What is not true when discussing the different between laser light and incandescent light?

    laser is monochromatic
    laser is coherent
    laser has more energy
    laser is unidirectional
    9
    What is not true about protective goggles?

    goggles eliminate the possibility of eye damage
    nearly all goggles do a poor job of protection against visible light
    goggles must always be worn when working with lasers
    goggles should have wavelength and OD specified by manufacturer
    10
    When working with a laser, you need to turn the warning light on when…

    when the laser passes MPE threshold
    laser is in pulsing mode
    there are no goggles for the specific wavelength
    always
    11
    Which surface is the most dangerous for specular reflection?

    curved and shiny
    flat and shiny
    porous
    curved glass surface
    12
    Which of the following is not a typical hazard associated with laser operation?

    electrical hazard
    chemical hazard
    loud audible hazard
    photon discharge hazard
    13
    When do need to post laser warning signs?

    when a laser is present in the lab
    when a visiting scholar has brought his own laser
    when a laser is temporarily placed in the lab
    all of the above
    14
    When should a laser warning light be turned on?

    only when a class 3a or higher laser is used
    at all times even when the laser is not in operation
    all times when a laser of class 2 or higher is in operation
    only when a class 4 laser is used
    15
    What should you do in the event of an injury by a laser?

    seek emergency care immediately
    assess whether this injury is severe
    determine the problem and fix the laser setup
    continue with proper safety equipment and do so cautiously




    Laser IQ quiz- Part 2 the answers- how you did and debates on any questions we dont agree on.
    My answers.
    Quiz#1
    1A 2B 3C 4D 5D 6B 7D 8C 9A 10D 11D 12C 13D 14C 15A.
    Last edited by hakzaw1; 11-28-2014 at 20:52.
    BEYOND-FB3/APC40Mamba Black(clone & currently on loan) 2X 5paghetti & 2 I-Show 2X KGB 1000mW 532 DT40K (pair)XFX 1300 RGB full color RGB 30K DIY 3.5WRGB work in progress et al..assorted ttl chi-jectors--LOTS of LUMIA DIY pjs-
    Powered by Pangolin
    Former (2.5 yrs) ILDA Member- :-(
    uncertified ILDA LSO -- dont ask

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Churchill(hour S from Houston)
    Posts
    1,343

    Default

    as noted- almost none of these quizzes is geared towards us (laser shows)

    so some questions may have different correct answers- IMO if we can grade our own with 99% accuracy who cares about the unclear ones like--
    #9

    9
    What is not true about protective goggles?

    A goggles eliminate the possibility of eye damage
    B nearly all goggles do a poor job of protection against visible light
    C goggles must always be worn when working with lasers
    D goggles should have wavelength and OD specified by manufacturer


    In a lab they very well be required to waer goggles inside the l laser on OR off- IDKFS

    BUt as was related at LSO by Greg M

    karl 'laserwiz' got into a bad deal in Arizona over eye ware- So IMO--for all on show crew at least have them on you--

    so I choose 'A' second guess B.
    BEYOND-FB3/APC40Mamba Black(clone & currently on loan) 2X 5paghetti & 2 I-Show 2X KGB 1000mW 532 DT40K (pair)XFX 1300 RGB full color RGB 30K DIY 3.5WRGB work in progress et al..assorted ttl chi-jectors--LOTS of LUMIA DIY pjs-
    Powered by Pangolin
    Former (2.5 yrs) ILDA Member- :-(
    uncertified ILDA LSO -- dont ask

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Churchill(hour S from Houston)
    Posts
    1,343

    Default

    Quiz #2

    Default
    test your laser IQ quiz #2-


    ? quiz #2

    Question Click on the circle next to the best
    answer for each question
    1. Which of the following is an example of a gas laser?
    A. Nd:YAG.
    B. CO2.
    C. Dimer.
    D. Diode.

    2. Laser light has which of the following properties?
    A. Monochromatic.
    B. Highly directional.
    C. Coherent.
    D. All of the above.

    3. Which is more hazardous?
    A. Specular reflection.
    B. Diffuse reflection.

    4. The nominal hazard zone (NHZ) for medical laser is confined to?
    A. sterile field.
    B. OR suite.
    C. Entire OR.
    D. Entire hospital.

    5. Medical lasers are usually which class of laser?
    A. Class 1.
    B. Class 2.
    C. Class 3a.
    D. Class 3b and 4.

    6. Which wavelength of light is most likely to cause retinal injury?
    A. UV (200 � 400 nm).
    B. Visible or IR-A (400 � 1,400 nm).
    C. IR-B (1,400 � 3,000 nm).
    D. IR-C (3,000 � 10,000 nm).

    7. Exposure to a CO2 laser would give someone the following symptom?
    A. Burning pain on the cornea or sclera.
    B. Bright color flash.
    C. After-images.
    D. Loss of ability to detect blue or green colors.

    8. Post of warning signs is an example of
    A. Engineering control.
    B. Administrative control.
    C. Personnel Protective Equipment (PPE).
    D. All of the above.

    9. Laser protective eyewear must specify:
    A. Optical density.
    B. Wavelength.
    C. Type of surgical procedure.
    D. A and B.
    E. All of the above.

    10. To avoid inhalation of laser-generated air contaminants, members of the surgical team must wear:
    A. Standard surgical masks.
    B. High filtration (0.1 micron) masks.
    C. NP-95 canisters.
    D. Self contained breathing apparatus.

    11. The laser foot pedal may be operated by:
    A. Anyone on the surgical team.
    B. Any laser team member.
    C. The scrub nurse.
    D. Only the surgeon.

    12. Which of the following procedures must be done for fiber optic lasers:
    A. Clamp the fiber to secure in the operative site.
    B. Test the fiber by firing the laser at the microscope.
    C. Examine the fiber for breaks or damage of the distal tip before use.
    D. Place the fiber on the drapes when removed from the patient.



    my answers and a few guesses
    1-B Co2
    2-D all
    3-A
    4- C
    5--D??
    6-A
    7-D
    8-B
    9-D-- A&B
    10-B??
    11-D
    12-A??
    BEYOND-FB3/APC40Mamba Black(clone & currently on loan) 2X 5paghetti & 2 I-Show 2X KGB 1000mW 532 DT40K (pair)XFX 1300 RGB full color RGB 30K DIY 3.5WRGB work in progress et al..assorted ttl chi-jectors--LOTS of LUMIA DIY pjs-
    Powered by Pangolin
    Former (2.5 yrs) ILDA Member- :-(
    uncertified ILDA LSO -- dont ask

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Churchill(hour S from Houston)
    Posts
    1,343

    Default

    any continued interest in more quizzes??
    BEYOND-FB3/APC40Mamba Black(clone & currently on loan) 2X 5paghetti & 2 I-Show 2X KGB 1000mW 532 DT40K (pair)XFX 1300 RGB full color RGB 30K DIY 3.5WRGB work in progress et al..assorted ttl chi-jectors--LOTS of LUMIA DIY pjs-
    Powered by Pangolin
    Former (2.5 yrs) ILDA Member- :-(
    uncertified ILDA LSO -- dont ask

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Phoenix AZ
    Posts
    347

    Default

    " 15 characters"
    Last edited by Laser Wizardry; 11-13-2015 at 12:28.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Churchill(hour S from Houston)
    Posts
    1,343

    Default

    ..
    sorry to hear the details-- worse than I thought--

    THANKS Karl for all that great info..

    We may ask you to help with the very few 'iffy' questions on these basic quizzes I have been posting. At most there are only a few in question in each quiz(ignoring the ones about medical etc)

    Its clear that the LSO is not a one time thing- there will always be new info to find-& learn ---at times you need to 'weed out' the parts not at all for lasershows-
    but imo the majority of safety info applies to all. Joining ILDA was on my bucket list- and I must be doing something right as I won a years+ worth at SELEM 2014.

    I cant agree more with Karl on the great things ILDA/Patrick are doing. Same for Greg.. great guys.
    I will continue to place new quizzes when I find them- but as I wrote--they don't give us the answers.

    IIRC I have posted in this thread my answers to all 'those' quizzes-

    hoping one of you with more knowledge will 'grade' me.

    Unless I do it soonerI may try at SELEM2015 to re-take the exam- but may not be able to stay over to Monday night to re-take the class again.

    no worries I am >ready now. I will do some 'arm twisting' of my many Texas friends and get two to carpool and take the class.
    hak

    *******************

    update

    Karl's link--

    OD @ WavelengthOD 2 @ 400-650
    OD 1.5 @ 650-700
    Laser TypeArgon
    Diode
    HeNe
    Lens TypeFilter Glass
    Frame StyleFitover Spectacle
    Transmission13%
    CertificationsANSI Z136.1
    ANSI Z87
    Special FeaturesOver the Rx
    Intense UV
    Filter Number062C
    Alignment Filters (OD MAX at wavelength)515nm OD 2 or less
    532nm OD 2 or less
    585nm OD 2 or less
    595nm OD 2 or less
    633nm OD 2 or less
    694nm OD 2 or less
    Color Gauge

    R

    Y

    G

    B
    Your Price $325.00

    Gotta start showing these ^^^ to the 'kids' at pointerville who whine about spending a WHOLE 20$ when They can find them for $4.
    Last edited by hakzaw1; 12-30-2014 at 17:37.
    BEYOND-FB3/APC40Mamba Black(clone & currently on loan) 2X 5paghetti & 2 I-Show 2X KGB 1000mW 532 DT40K (pair)XFX 1300 RGB full color RGB 30K DIY 3.5WRGB work in progress et al..assorted ttl chi-jectors--LOTS of LUMIA DIY pjs-
    Powered by Pangolin
    Former (2.5 yrs) ILDA Member- :-(
    uncertified ILDA LSO -- dont ask

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •