Results 1 to 5 of 5

Thread: hgm 5 needs help

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    12

    Default hgm 5 needs help

    hello all
    the hgm i have has blown a fuse.
    i powered it up and it poped and a flash.
    pulled the cards and found a fuse bad, seems to be 32 volts
    any idea what would cause this?
    i have ran the laser a few times this week and it has ran good.
    also where do i get a fuse 32 volt is this common
    thanks for all your help in advance
    jeff
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails mobo 029.jpg  

    mobo 030.jpg  


  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    2,333

    Default

    Hi, the 32V rating is unusual, but it's a minimum arc-flash extingushing related specification. You can replace a 32V fuse with one rated for 120 or 240V as long as the current ratings are the same.

    Have you traced where the fuse goes to, and found no problems?

  3. #3
    mixedgas's Avatar
    mixedgas is online now Creaky Old Award Winning Bastard Technologist
    Infinitus Excellentia Ion Laser Dominatus
    Join Date
    May 2007
    Location
    A lab with some dripping water on the floor.
    Posts
    9,021

    Default

    Quote Originally Posted by haveunlocked View Post
    hello all
    the hgm i have has blown a fuse.
    i powered it up and it poped and a flash.
    pulled the cards and found a fuse bad, seems to be 32 volts
    any idea what would cause this?
    i have ran the laser a few times this week and it has ran good.
    also where do i get a fuse 32 volt is this common
    thanks for all your help in advance
    jeff


    try replacing the 6 amp bridge in the card, check the zener diode and the two transistors.
    If you cant get to run, I have a friend who stocks the cards.
    Steve

  4. #4
    mixedgas's Avatar
    mixedgas is online now Creaky Old Award Winning Bastard Technologist
    Infinitus Excellentia Ion Laser Dominatus
    Join Date
    May 2007
    Location
    A lab with some dripping water on the floor.
    Posts
    9,021

    Default

    Quote Originally Posted by haveunlocked View Post
    hello all
    the hgm i have has blown a fuse.
    i powered it up and it poped and a flash.
    pulled the cards and found a fuse bad, seems to be 32 volts
    any idea what would cause this?
    i have ran the laser a few times this week and it has ran good.
    also where do i get a fuse 32 volt is this common
    thanks for all your help in advance
    jeff
    The bridge above the caps, if its not on this card, its in the passbank.
    Steve

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    1,117

    Default

    Jeff, come see me today (Sunday) and we will run through the passbank with my lil bitty tester and figure it out.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •