Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Has anyone used AutoTrace?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pflugerville, TX, USA
    Posts
    1,977

    Default Has anyone used AutoTrace?

    I have been looking at AutoTrace a bit. It is an open source bitmap to vector program. It inputs and outputs a variety of different formats. ILDA is not one of them but it would be fairly easy to add. I should also be able to add a GUI to it so that you can see the input and output files as well as tweak the various settings.

    But, before I go to that trouble I would like to see if anyone knows how good or bad it is at actually tracing? It has a GUI for it already but it is not for Windows so I can't try it out. If there are any Linux users out there who would be willing to give it a while and see if it is worth messing with that would be helpful.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    2,333

    Default

    Sounds interesting. Before you say you can't try it out because it runs on linux, have a look at this:
    http://www.virtualbox.org/wiki/Screenshots
    Linux installs great on it, straight from a CD image on your hard drive I'll try AutoTrace on my linux virtualbox later.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Akron, Ohio USA
    Posts
    1,754

    Talking

    WAAAAAAAAAAY back when... The guy who was developing AutoTrace was working on an ILDA output option and he used LaserBoy to test his work and show it to others as bitmaps output from LaserBoy!

    http://home.unet.nl/vanvught/OpenILDA/

    James.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Toronto Canada
    Posts
    1,120

    Default

    Autotrace....man whata pain in the ass.
    I hired an Italian guy to do my wires. Now they look like spaghetti!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pflugerville, TX, USA
    Posts
    1,977

    Default

    Quote Originally Posted by James Lehman View Post
    WAAAAAAAAAAY back when... The guy who was developing AutoTrace was working on an ILDA output option and he used LaserBoy to test his work and show it to others as bitmaps output from LaserBoy!

    http://home.unet.nl/vanvught/OpenILDA/

    James.
    Oh cool, so half of the work is already done. I'd just have to make sure it supports all of the current formats and then add the GUI.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Maryland
    Posts
    1,691

    Default

    Speaking of GUI...

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    799

    Default

    I thought autotrace sounded familiar. I realize why now; I've used it!

    My impression is that it's hardly user friendly. I wasted many hours on trying to convert a scanned drawing into a vector image. The result was poor and I ended up using illustrator instead, which I should have done in the first place. Here's the result: http://tocket.mine.nu/images/tlc3.png

  8. #8
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Pflugerville, TX, USA
    Posts
    1,977

    Default

    Yes, it is very unfriendly. But, my question is that if it were made friendly with a GUI to adjust the settings and see the results while you adjusted them would it be good? Or would the quality be bad? I don't care about how hard it is to use now. I only care about how well it actually traces ones the parameters have been correctly specified.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Germany
    Posts
    123

    Default

    If I remember correctly, it gives only good results for b/w images...

  10. #10
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    799

    Default

    I seem to recall using a GUI for it...


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •